header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Gevonden voorwerpen en statiegeldflesjes

4-11-2022

GEVONDEN VOORWERPEN.

Aan de kapstok in de hal hangen veel, heel veel kledingstukken. Een dringend verzoek aan iedereen: als u of een van uw kinderen kleding mist, kijk dan deze maand even of dat aan de kapstok hangt. Op 30 november wordt de kleding die er dan nog hangt naar de kringkoop gebracht.

STATIEGELDFLESJES.

Buiten op het terrein staan 2 containers met oranje deksel met een flessengat erin. In het clubhuis staat een blauwe bak. Een vriendelijk doch dringend verzoek om daar ook alleen plastic flessen in te deponeren, voorzien van dop en etiket, en niet allerlei ander restafval. Dat moet gewoon in de afvalbakken (binnen) en grijze containers (buiten).

Statiegeldflesjes inzamelen heeft een tweeledig doel:

·Verzamelen van plastic zodat dat niet terecht komt bij het restafval

·Het is goed voor de club. Wij leveren de flesjes in bij de stichting Statiegeld Nederland en die betalen voor elk flesje aan de club het statiegeld. Tot op heden heeft de club al zo’n € 100,-- ontvangen.

Dus wat ons betreft een dringend verzoek: gooi uw plastic statiegeld flesje niet bij het restafval, maar in de daarvoor bestemde containers. En in deze containers geen restafval deponeren.

En volgend jaar (maart/april 2023)gaat dit ook voor blikjes gelden. Ook daar komt statiegeld op. Ook die gaan we inzamelen.