header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Training

Drinkpauzes inlassen met warm weer

Nieuws afbeelding 16-6-2021

De komend dagen, verwacht het KNMI hoge temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot 30ºC. Met warm weer kan er gewoon gehockeyd, wij adviseren de teams om rekening te houden met het zomerse weer en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hiervoor zullen we extra aandacht vragen om de een bidon/grote fles met water mee te nemen.

Gezien de huidige situatie zullen de trainers indien nodig de bidons/fles bijvullen.Tips voor sporten met warm weer

Blijven bewegen is goed, als je in goede conditie bent en geen gezondheidsproblemen hebt. Maar overdrijf het niet en pas het sporten aan met deze warmte. Het weer kan grote invloed hebben in het ontstaan van blessures. Sport met warm weer verstandig. Wij geven verenigingen en spelers de volgende tips mee voor sporten in warm weer.

- Drink zowel voor, tijdens als na de training/wedstrijd voldoende.
- Smeer je goed in met een hoge factor zonnebrandcrème voordat je gaat sporten.
- Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan. Draag goede warmte- en vochtregulerende kleding. Een oplopende lichaamstemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid zorgt voor achteruitgang van je prestaties en vergroot de kans op kramp, flauwvallen of een zonnesteek.
- Zoek tijdens pauzes en wissels de schaduw op. Drink en koel je lichaam. Zorg voor voldoende schaduw in de dug-out en plaats zo nodig parasols/beschutting over de dug-out.
- Luister naar je lichaam. Het kan heel goed zijn dat je bij warme omstandigheden mindere prestaties levert dan normaal, je hartslag stijgt namelijk sneller. Als je je niet lekker voelt, stop dan of neem even een pauze. Vooral ongetrainde mensen moeten er rekening mee houden dat ze waarschijnlijk minder lang of minder intensief kunnen trainen dan normaal.

veel train plezier

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht